Albania News

1548 ARTICOLI 0 COMMENTI
Nasce da una tela di contatti e di corrispondenti presenti nella comunità albanese residente in Italia e da giornalisti, professori, studiosi o studenti che risiedono nel paese delle aquile per dare vita ad un network di informazione indipendente, costituito da questo portale in lingua italiana.

“Valixhja e shqyer”- tregime nga Visar Zhiti me vizatime nga Atjon...

“Valixhja e shqyer” është libri më i fundit i shkrimtarit Visar Zhiti, tregime të shoqëruara me vizatime nga Atjon Zhiti, atë e bir së bashku, botim i porsa dalë nga shtëpia botuese “OMSCA-1”.

Një mesazh optimizmi për kërkimin në arkitekturë dhe planifikim

Sjellja në shqip e një libri me pasuri terminologjike, konceptuale dhe teorike, sikurse është “Arkitektura dhe moderniteti”, ka ndër të tjera edhe objektivin e pasurimit të bagazhit të gjuhës profesionale të fushës së arkitekturës në shqip. Nga Sotir Dhamo

“Ju tregoj për vendin tim”, Festa e 1 Qershorit në Parma

Të dielën 29 maj, 2016 “Scanderbeg Parma” për të dhjetin vit radhazi festoi “ 1 Qershorin – Festa Ndërkombëtare e Fëmijëve”.

Shoqata “Vorea” dhe bota arbëreshe në Frasnita – Frascineto,...

Në Frasnita, në vitin 2014, është krijuar një shoqatë kulturore dhe turistike nga këta arbëreshë, e quajtur “Vorea” me presidente Lucia Martino. Ju prezantojmë me këtë shoqatë.

“Të dobëtit” e Kongolit në botën e “të fortëve”

Bisedë me Fatos Kongolin pas botimit në italisht të librit “Jetë në një kuti shkrepsesh” dhe promovimit të romanit në Romë Nga Arta MARKU Bledin e...

Nën qiellin GRI kongolian

Nën qiellin GRI kongolian - Rreth librit “Jetë në një kuti shkrepesh” / Rubbettino. Nga Arta Marku

Kur letërsisë nuk i duhet trillimi – Intervistë me Vera Bekteshin

Intervistë me Vera Bekteshin për librin “Vila me dy porta” . Nga Arta MARKU. Ekskluzive per Albania News

Eja të kesh një shok për kokë përkrah teje!

DSA ( Down Syndrome Albania organizon "Buddy Walk, Albania”, ecja simbolike në kryeqytet për sensibilizimin ndaj çështjes që mbështet shoqata, atë mbi përmirësimin e kushteve të jetesës dhe integrimin në shoqëri, të individëve me sindromën Down)

Italia zbulon Shqipërinë / Tregime jetësh në udhëtim

Me rastin e projektit: “Shqipëri-Itali, dy brigje të të njëjtit det”, promovuar nga Moxa Modena me kontributin e Rajonit Emilia Romagna dhe i Institutit Italian të Kulturës, duke filluar nga data 26 shtator 2014, do të prezantohet ekspozita l'Italia riscopre l'Albania - Italia zbulon Shqipërinë.

“Il visionario alato e la donna proibita” – Visar Zhiti sërish...

Shtëpia e njohur botuese italine “Rubbettino” nxori këto ditë romanin “Perëndia mbrapsht dhe e dashura” të Visar Zhiti, të përkthyer në italisht nga Elio Miracco